O meni

Marijin Vinski kutak

 

Dobrodošla/o u moj Vinski kutak. Ušuškano mesto gde se osećam slobodno da podelim sa tobom svoje mišljenje iako nije potkano školskim znanjem, već  velikom radoznalošću, željom za istraživanjem i ljubavlju prema vinu.

Ja sam Marija Glišić i nisam enolog, a ni somelijer (za sada). Završila sam Fakultet Organizacionih nauka i radim u svojoj struci. Vinom sam postala opčinjena pre par godina, kada sam počela da se zanimam i učim o procesima pravljenja vina, misteriji vinskih aroma i bukea. Kada sam krenula da istražujem vinske događaje i vinarije.

U Vinskom kutku ću deliti sa tobom svoju ljubav i strast prema vinu. Preneću ti ono što su me drugi naučili, prepričaću šta sam pročitala iz mnogih vinskih knjiga, šta sam novo probala i koju sam vinariju posetila i istražila. Prenosiću ti svoje emocije i osećaje i pokušati da dočaram šta je to što me svaki put toliko fascinira kod vina.

Moći ćeš da saznaš zanimljivosti o srpskim, a i drugim vinarijama, da pronađeš savete kako da ih posetiš i gde da prespavaš ukoliko popiješ čašu više 🙂

Vinski kutak je mesto za ljubitelje vina, za one koji uživaju u malim ritualima serviranja i ispijanja vina, za one koji vole da putuju i usput piju dobra vina.

 

Živeli za najbolja vina ispijena u još boljem društvu! 🙂

 

Moje priče možeš pratiti:

Instagram: marija_glisic

Facebook: Vinski kutak

Ili mi pisati putem email-a  marija@vinskikutak.com

Radujem se druženju 🙂